Hoogerheide

Alternatieve wandelvierdaagse begint sober na dood militairen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De alternatieve wandelvierdaagse die militairen van de vliegbasis Woensdrecht dinsdag gaan lopen, krijgt geen feestelijke start. De tocht begint sober uit respect voor de nabestaanden en vrienden van de twee militairen die zondag zijn omgekomen bij een helikopterongeluk. Piloot Christine Martens van 34 en coördinator Erwin Warnies van 33 kwamen om toen hun helikopter neerstortte op web naar Curaçao.

De gemeente Woensdrecht had een feestelijke start gepland voor de alternatieve wandelvierdaagse. Dinsdagochtend in alle vroegte zouden militairen van de vliegbasis Woensdrecht en leden van het Korps Mariniers vertrekken voor een wandeltocht van 165 kilometer. Van Woensdrecht naar Nijmegen. Als alternatief van de Nijmeegse Vierdaagse die dit jaar niet door kan gaan vanwege de coronacrisis. Ook burgemeester Steven Adriaansen loopt mee, net als een handje vol wandelaars uit de gemeente.

Maar de start van de alternatieve vierdaagse wordt sober gedaan. De gemeente heeft hiervoor gekozen, nadat zondag twee militairen omkwamen bij een helikopterongeluk bij Aruba. “Uit piëteit voor de twee overleden collega’s en familie is besloten om de start van de alternatieve 4-daagse somber te laten plaats vinden en zonder media aandacht,” aldus de gemeente.

Bij het ongeluk kwamen de 34-jarige piloot Christine Martens en de 33-jarige coördinator Erwin Warnies om het leven. Twee andere bemanningsleden overleefden de crash. Het ministerie van Defensie heeft op internet een condoleanceregister geopend.

Lees ook: Militairen marcheren voor ernstig zieke kinderen, maar liedjes zingen mag niet