West-Brabant

Amnesty stopt collectes in Brabant vanwege Coronavirus

Foto: Amnesty International

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International stopt per direct met de collectes in de provincie Brabant vanwege het COVID-19 virus, ofwel het Coronavirus. De jaarlijkse collecteweek duurt in de rest van Nederland nog tot en met zaterdag.

De komende dagen zullen er geen collectanten van Amnesty International meer langs de West-Brabantse deuren gaan. Amnesty heeft besloten per direct te stoppen met collecteren in de hele provincie Brabant vanwege het Coronavirus. Dat blijkt uit een mail die de collectecoördinatoren woensdag aan het eind van de middag hebben gekregen.

Tegenstrijdige adviezen

Amnesty International kreeg te horen dat er minstens 1 gemeente was in Brabant waar de burgemeester het afraadde om nog te gaan collecteren. “Hierop hebben wij nogmaals met het RIVM gebeld en ook met de GGD in Brabant. Het RIVM raadt collecteren tot op heden nog niet af. De GGD in Brabant uit inmiddels haar twijfels en raadde ons aan om het zekere voor het onzekere te nemen,” schrijft Amnesty in de mail.

Gezondheid belangrijk

De tegenstrijdige adviezen maakten het lastig voor Amnesty om een beslissing te nemen. Maar de mensenrechtenorganisatie koos er toch voor om de collecte in Noord-Brabant stop te zetten. “We nemen nu het zekere voor het onzekere, omdat we de gezondheid van onze vrijwilligers zeer belangrijk vinden,” laat Amnesty weten aan de collectecoördinatoren. Alle Brabantse collectanten krijgen donderdagochtend ook individueel nog een mail van Amnesty met uitleg over het stopzetten van de collecte.