Bergen op Zoom

Angela Groothuizen leidt Debattle Live van ROC West-Brabant

Studenten gaan met elkaar in debat tijdens Debattle Live

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Angela Groothuizen leidt op woensdag 27 maart de derde editie van Debattle Live. Dit is een debatwedstrijd voor studenten van ROC West-Brabant. Het thema is A-sociale media.

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de opzet van het evenement door studenten van Zinc. Events & Leisure, Zoomvliet Studio en studenten van de opleiding Management Assistent. Debattle Live is het slotevenement van een traject waarin studenten worden getraind in kritisch denken en hun verbale vaardigheden rondom het bespreken van maatschappelijke thema’s. Tevens biedt Debattle Live een podium voor het ROCWB debatteam. Zij zullen het in één van de drie debatten opnemen tegen het debatteam RSG ’t Rijks.

Kracht van het luisteren

Tijdens Debattle Live is meedoen belangrijker dan winnen. Het gaat niet alleen om de macht van het woord, maar ook om de kracht van het luisteren. De studenten worden beoordeeld op presentatie, argumentatie en overtuigingskracht door een jury met o.a. Barry Jacobs, wethouder onderwijs gemeente Bergen op Zoom en directeur van het Zoomvliet College en Florijn College Remco Ouwehand. Het debat zal worden geleid door niemand minder dan Angela Groothuizen.

Debattle Live vindt plaats op woensdag 27 maart van 13.30 tot 15.30 uur in Gebouw-T in Bergen op Zoom.