Roosendaal

Anne (15) wordt nieuwe gast van burgemeester Niederer

Anne Boelen is voor zes maanden de gast van de burgemeester © Gemeente Roosendaal

Redactie Redactie

Ieder half jaar wordt er een leerling van een Roosendaalse middelbare school gekozen als gast van burgemeester Niederer. De 15-jarige Anne zit in de vierde klas van het VWO aan het Norbertus-Gertrudis Lyceum en zal het komende half jaar meelopen met de burgemeester. Ze volgt Nikki Tjassens Keiser op. Zij heeft inmiddels afscheid genomen.

 

 

Anne wordt op donderdag 11 oktober om 19:30 voorgesteld aan de gemeenteraad en geïnstalleerd. Daarna zal ze een half jaar lang kennis maken met het ambt van burgemeester. Ze maakt kennis met het lokale bestuur, de plaatselijke politiek en officiële evenementen. Ze gaat deelnemen aan vergaderingen, houdt op belangrijke momenten toespraken en vervult samen met de burgemeester representatieve taken.

Inkijkstage

De ‘Gast van de burgemeester’ is een idee van burgemeester Jacques Niederer, waarbij een leerling uit het Roosendaalse voortgezet onderwijs zes maanden lang met de burgemeester meeloopt. Het is een soort inkijkstage waarbij bestuur, politiek en jonge mensen met elkaar in contact komen. Het biedt hen mogelijkheden om zienswijzen met elkaar te delen en elkaar door de ogen van de ander te laten kijken.

Toekomst

Niederer vindt dat de jeugd de toekomst heeft. “Ik vind het erg leuk om ieder half jaar een nieuwe gast te mogen ontvangen. Ik heet Anne dan ook van harte welkom. Via haar frisse blik krijg ik inzicht in hoe jonge mensen kijken en denken. Andersom hoop ik mijn gasten te interesseren voor de politiek en het bestuur. Het is van groot belang om jongeren bij het besturen van onze stad te betrekken. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.”