Roosendaal

Anonieme stikker-quasi-held in Roosendaal wordt de les gelezen

Voorbeelden van stikkers van 'Roosje'

Redactie Redactie

In Roosendaal zijn er de laatste dagen stikkers van ‘Roosje’ opgedoken. Deze stikkers zijn een variant op ‘Loesje’ en worden waarschijnlijk gebruikt voor propaganda van de VLP. Op het eerste gezicht lijkt dit niet heel verkeerd, maar de stikkers worden geplakt op bijvoorbeeld lantaarnpalen, elecktriciteitskasten en gebouwen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom heeft burgemeester Niederer de spelregels van campagnevoeren nog eens doorgesproken met de partijen en lijsstrekkers.

Niederer vindt dat de lokale politiek een voorbeeldsfunctie moet dragen en niet lukraak reclamemateriaal kan plaatsen op plaatsen waar dat verboden is: “Het doet afbreuk aan alle inspanningen die we met zijn allen plegen om onze binnenstad – juist in ons jubileumjaar – te verfraaien en te verlevendigen. We verspijkeren voor miljoenen aan onze binnenstad, dan kan het niet dat die wordt ontsierd door wildplakken”. 

Buiten dat de burgemeester de regels nog eens doornam, roept hij ook op alle stikkers te verwijderen. Vanuit de gemeente wordt verwacht dat de zogenoemde wildplakkers hen verantwoordelijkheden nemen.