Roosendaal

Asfalt beschadigd door vorst, A58 dicht voor reparaties

Close up van verkeersbord dat waarschuwt voor werkzaamheden

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De snelweg A58 is zaterdag bij Roosendaal afgesloten in de rijrichting Etten-Leur/Breda. Rijkswaterstaat moet het wegdek repareren. Door de strenge vorst van de afgelopen weken is het asfalt beschadigd geraakt. Rijkswaterstaat heeft al noodreparaties uitgevoerd, maar er zijn uitgebreidere herstelwerkzaamheden nodig. Daarom gaat de A58 zaterdag dicht tussen knooppunt De Stok en afslag 23 Roosendaal-Oost, in de richting van Etten-Leur/Breda. De weg is gesloten van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Door: Bianca van Vugt

Het asfalt van de snelweg A58 is beschadigd door de strenge vorst van de afgelopen tijd. Rijkswaterstaat moet daarom bij Roosendaal herstelwerkzaamheden uitvoeren. Er zijn noodreparaties gedaan, maar op sommige plekken moet er uitgebreider herstelwerk worden gedaan. Daarom gaat zaterdag 20 februari overdag een deel van de snelweg dicht.

Van 8.00 uur tot 18.00 uur

De A58 wordt afgesloten tussen knooppunt De Stok en afrit 23 Roosendaal-Oost. Dat is in de rijrichting Etten-Leur/Breda. Ook de verbindingswegen en de tussenliggende op- en afritten zijn afgesloten. De weg is zaterdag dicht tussen 8.00 uur en 18.00 uur.

Verkeer vanaf de A17 en de A58 worden omgeleid. Rijkswaterstaat noemt het een grootschalige omleidingsroute, die loopt via de A17, de A16 en de A58. De omleiding staat aangegeven op tekstwagens langs de weg, ter hoogte van Roosendaal. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Nog meer herstelwerkzaamheden in het zuiden

Rijkswaterstaat waarschuwt dat er de komende weken nog vaker herstelwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden in Zuid-Nederland. De winterse kou en de sneeuw hebben het asfalt behoorlijk beschadigd. “Daar waar nodig zijn tijdelijke maatregelen getroffen en spoedreparaties uitgevoerd,” aldus Rijkswaterstaat. “Wanneer schade geen direct gevaar oplevert, wordt deze meegenomen in de onderhoudswerkzaamheden die vanaf het voorjaar van 2021 worden uitgevoerd.”

De wegen die niet volledig gerepareerd worden, krijgen wel tijdelijke veiligheidsmaatregelen. Rijkswaterstaat gaat waarschuwingsborden neerzetten, snelheidsbeperkingen invoeren op de slechte stukken en als het nodig is rijstroken helemaal afsluiten. “Veiligheid staat hierbij voorop,” aldus Rijkswaterstaat. “Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.”