Hoogerheide

Asperges en aardbeien bij Streekproducten Drive-through in Hoogerheide

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De drive-through met streekproducten in Hoogerheide was vorig jaar een groot succes. En dus parkeert Corné Ooms zijn kraam vanaf zaterdag weer dagelijks op dezelfde plek aan de Korteven. Ook dit seizoen kun je met je auto langs de Streekproducten Drive-Through voor asperges, aardbeien, krieltjes, beenham en eieren van de Brabantse Wal.

De betaalautomaat zit vast aan een lange stok. Vanuit de verkoopkraam wordt behendig gehengeld tot de klant heeft betaald. Klanten van de Streekproducten Drive-through in Hoogerheide weten nog van vorig jaar hoe simpel en snel het werkt. “Je rijdt met de auto langs de ons karretje. Je draait je raampje open of  je doet ‘m op de elektrische. Je zegt wat je nodig hebt: asperges, aardbeien, beenham, krieltjes. En wij geven het,” legt Corné Ooms uit. “Je rekent af. Cashloos. Of, nu mag het weer, met contant geld. En je bent weer weg. Binnen twee minuten heb je je asperges opgepikt zonder uit de auto te hoeven komen.”

Nieuwe seizoenstraditie?

Vanaf zaterdag staat de verkoopkraam van Ooms weer op de Korteven in Hoogerheide. “Exact dezelfde locatie dus: afrit 30, A58 aan Korteven.” Vorig jaar was het noodgedwongen, een creatieve oplossing vanwege de coronamaatregelen. Het bleek een schot in de roos om streekproducten te gaan verkopen in een drive-through. “Het was eigenlijk zo’n groot succes dat we al wel besloten hadden het wederom te gaan doen, corona of geen corona,” vertelt Ooms. De Streekproducten Drive-through zou dus misschien wel eens een jaarlijkse traditie kunnen worden.

Ook het team van verkopers was meteen enthousiast om weer in de kraam te staan. “De wagen wordt net als vorig jaar weer bemand door familieleden: mijn zoons, kennissen en vriendinnen van onze zoons. Zelfde groepje eigenlijk als vorig jaar. Het was één appie in de groepsapp ‘drive-through’ en de jongens reageerden allemaal,” lacht Ooms tevreden.

Het team mag aan de slag met streekproducten van de Brabantse Wal. “Brabantse Wal asperges natuurlijk: nu eerst uit de kas, maar we verwachten ze net voor Pasen of zeker na Pasen weer uit de volle grond te hebben. Hollandse aardbeien uit de regio, krieltjes Nefs Aardappelen uit Halsteren, beenham Ron Tak en eieren van Van Hooijdonk uit Huijbergen,” somt Ooms op.

Het streven is ietsje meer klanten dan vorig jaar

De openingstijden van de Streekproducten Drive-through zijn deze keer wat aangepast. Je kunt er dit seizoen elke dag terecht, maar soms alleen ‘s middags. De kraam staat er op:

  • maandag en dinsdag van 14.00 – 18.00 uur
  • woensdag t/m vrijdag van 10.00 – 18.00 uur
  • zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur

Ooms denkt dat het succes van vorig jaar nog wel een keer gehaald kan worden. “Natuurlijk hoop je dat dit jaar het succes minimaal hetzelfde is, maar we denken ietsje, ietsje beter,” verwacht hij. Dat komt vooral omdat de horeca nog steeds gesloten is door de coronamaatregelen. “Dus de mensen gaan thuis toch aandacht geven aan zelf koken, lekkere dingen maken. En vorig jaar was het een heel groot succes met gemiddeld meer dan honderd klanten per dag, dus dat was leuk.”