Zevenbergschen Hoek

Auto aangehouden voor snelheid en drugsbezit, man in kofferbak ontdekt

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In de nacht van vrijdag op zaterdag 30 maart, rond 00:30 uur, heeft de politie een verdachte gearresteerd op de Lapdijk bij Zevenbergschen Hoek. De man, die gezocht werd voor een hechtenis van 45 dagen, wordt nu ook verdacht van het in bezit hebben van drugs. Hij zat verstopt in de kofferbak van een auto.

Het begon allemaal toen een 21-jarige bestuurder, wiens woonplaats niet bekend is, opviel omdat hij met een te hoge snelheid over de A16 reed. Hij overschreed de maximumsnelheid met ongeveer 29 km per uur. De politie sommeerde hem om hen te volgen naar de Lapdijk.

Meerdere verrassingen

Bij aankomst ontdekten de agenten direct een zakje met vermoedelijk hasj op de achterbank van het voertuig. Ze vroegen aan de twee inzittenden of er nog meer drugs aanwezig waren. Tot hun verrassing kwamen er nog twee zakjes met vermoedelijk hasj tevoorschijn.

Maar het meest opmerkelijke moment volgde toen een van de agenten de kofferbak opende. Daar troffen ze een derde persoon aan: een 22-jarige man uit Tilburg. Hij had ongeveer 100 gram wit poeder bij zich. De verdachte werd onmiddellijk gearresteerd, mede omdat hij nog de nodige dagen moest zitten. Het poeder zal nauwkeurig worden onderzocht om te bepalen of het daadwerkelijk om harddrugs gaat.