Sprundel

Gestolen auto vol vuurwapens botst tegen gevel van huis in Sprundel

Foto: Christian Traets

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een gestolen auto is in de nacht van maandag op dinsdag tegen de gevel van een huis in Sprundel gebotst. Dat gebeurde op de kruising van de Sint Janstraat met de Schuurkerkstraat. In de auto bleken vuurwapens en munitie te liggen.

Het was rond middernacht dat politieagenten het gestolen voertuig over de A27 richting Breda zagen rijden. Tijdens een kentekencontrole bleek namelijk dat de platen niet bij de auto hoorden. Toen de agenten het ‘volg-teken’ toonden, ging de bestuurder er vandoor.

Met snelheden van ruim 200 kilometer per uur reed de bestuurder over de A58 richting knooppunt Galder. Het lukte de agenten om de auto bij te houden. In Sprundel verloor de automobilist de macht over het stuur, en reed recht over het kruispunt tegen de gevel van het huis aan de Sint Janstraat aan. De bestuurder werd gelijk aangehouden. Hij raakte niet gewond.

Er zijn meerdere wapens gevonden in de auto, samen met munitie. Deze spullen zijn samen met de auto in beslag genomen. De auto bleek gestolen in Frankrijk, de kentekenplaten in Duitsland.

Omdat de gevel van het huis zwaar beschadigd raakte, is uit voorzorg de brandweer ter plaatse gekomen om de woning te controleren en veilig te stellen. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar verklaard.