Bergen op Zoom

Jongen (15) opgepakt met harddrugs na achtervolging en crash in Bergen op Zoom

Foto en bron: 112 Markiezaten

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Dinsdagmiddag eindigde na een achtervolging een auto tegen de gevel van een woning aan de Plataanstraat in Bergen op Zoom. Volgens ooggetuigen is er tenminste één persoon aangehouden.

Wat de aanleiding was voor de achtervolging is nog onduidelijk. Politieauto’s zaten achter de grijze wagen aan, die rond half zeven uit de Kamperfoeliestraat kwam toen de bestuurder de macht over het stuur kwijtraakte en de gevel ramde. De brandweer moest eraan te pas komen om de muur veilig te stellen, al bleek achteraf de schade aan de woning mee te vallen. Er sneuvelde ook een verkeersbord bij de crash.

De omgeving is afgezet voor sporenonderzoek en er is een bergingsbedrijf opgeroepen om het voertuig af te voeren. Er raakte niemand gewond.

Update 28-9: De bestuurder van de auto bleek een vijftienjarige jongen uit Bergen op Zoom. Surveillerende agenten zagen de auto rond vijf uur ‘s middags in de Berkstraat, en vermoedden dat er drugs gedeald werd. De mensen die bij de auto stonden, en de bestuurder, zagen de agenten en schrokken. Toen de agenten polshoogte wilden nemen, ging de auto er met piepende banden vandoor.

De achtervolging werd ingezet, met hoge snelheden in dertig kilometer per uur zones. Uiteindelijk crashte de auto tegen een gevel. De jongen ging te voet verder, maar werd al snel staande gehouden. In zijn auto is amfetamine en cocaïne gevonden. Tijdens de vlucht gooide de jongen iets uit zijn zak, ook dit bleek drugs te zijn.

Het huis is beschadigd, maar hoeft niet gestut te worden. Er zitten flinke scheuren in de muur. De auto waar de tiener in reed, was niet van hemzelf. De jongen zit vast voor verhoor. Alle drugs zijn in beslag genomen.