Bergen op Zoom

Auto ramt gevel in Papaverstraat Bergen op Zoom

Foto gemaakt door de eigenaar van de aangereden woning.

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Aan het eind van de middag is maandag een Volkswagen Golf geëindigd tegen de gevel van een net verbouwde woning. De bestuurder zegt dat hij door een andere weggebruiker werd opgejaagd en aangereden.

Voordat de Golf tegen het pand knalde reed deze eerst tegen een geparkeerde Mercedes, die flink wat schade opliep. De ondergevel van het huis is ontzet. Schade-experts moeten nog vaststellen of er meer aan de hand is in de woning, die net volledig was verbouwd en werd ingericht. De eigenaar ervan heeft al de geruststelling gekregen dat hij schadeloos wordt gesteld.

Beelden moeten duidelijkheid geven

Volgens de woningbezitter zijn er inmiddels camerabeelden bekeken door de politie. De bestuurder van de Golf heeft namelijk verklaard dat bij werd opgejaagd door een andere auto, die hem zelfs een duw gaf omdat hij niet snel genoeg reed. Op die beelden is niet goed te zien of dat werkelijk zo ging maar er hangen meer camera’s in de straat en ook met die bewoners gaat de politie contact opnemen.

In hoeverre de Golf en de Mercedes total loss zijn is niet bekend. Wel is duidelijk dat de gevel van het pand, onder het raam, vervangen zal moeten worden. De aanrijding trok veel bekijks in de buurt, meldt de eigenaar van de woning.