Hoeven

Auto stunt op twee wielen door Hoeven, eindigt beschadigd op fietspad

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Net voorbij de rotonde, waar de Bovendonksestraat kruist met de Julianastraat en Achter Het Hof, ging zaterdagavond een auto uit de bocht met een aantal Roemeense mannen aan boord. Een ooggetuige heeft gezien dat er flink gestunt werd door de bestuurder.

Een mevrouw die voorbij liep toen het misging vertelde aan onze verslaggever: “Ik liep daar in de Bovendonksestraat en toen stopten ze, remden ze keihard, deden ze het raam open en zaten ze allemaal kusbewegingen te maken naar me. Maar ik negeerde dat gewoon. Toen reden ze met piepende banden weg, de rotonde op. Op twee wielen, niet normaal zo hard! Gelukkig dat er niemand fietste op dat moment. Niet normaal, zo hard!”

Enkele inzittenden renden weg

De auto reed een verkeersbord om en eindigde beschadigd op het fietspad aan de andere kant van de weg. Enkele inzittenden zijn ervandoor gegaan daarna. Een buurtbewoner zat in de tuin en hoorde de klap. Hij vertelt: “Ik zei, ho wacht even. Daar zitten er een paar tegen mekaar. Dus ik ben direct de tuin uit gevlogen om te kijken of ik misschien eerste hulp kon verlenen. Toen ik hier aan kwam zag ik dat de auto wat in elkaar zat. Wat er was gebeurd kan ik niet precies vertellen maar ik heb meteen 112 gebeld.”

Alleen een bloedneus

Onze verslaggever ter plaatse heeft via een vertaalapp met twee inzittenden van de auto gesproken. Op een bloedneus na was er verder geen letsel. Ze gaven aan niet te hebben gedronken. De gewaarschuwde politie heeft hun verklaringen en die van getuigen opgenomen maar geen verdere mededelingen over het incident gedaan, behalve dan dat de bestuurder en bijrijder inderdaad niet gedronken hadden.