Bergen op Zoom

Auto uitgebrand aan Herenweg Bergen op Zoom, vuurwerk mogelijke oorzaak

Foto: Hans Kersten

Han Verbeem Han Verbeem

Bewoners van de Herenweg in Bergen op Zoom zijn donderdagavond kort vóór middernacht opgeschrikt door autobrand, voorafgegaan door een harde knal. Mogelijk zou vuurwerk de oorzaak zijn van de brand, zo bevestigt een politiewoordvoerder.

Door: Han Verbeem

Omwonenden zouden volgens de woordvoerder een forse knal hebben gehoord, waarna het voertuig -een midenklasser personenauto – in lichterlaaie stond. De brandweer was na middernacht nog geruime tijd bezig om de brand te blussen. De wagen is volledig verwoest en afgesleept door een bergingsbedrijf.

Buurtonderzoek

De politie houdt vrijdag een buurtonderzoek en ook wordt een sporenonderzoek uitgevoerd. Daarbij wordt rekening gehouden met brandstichting. De woordvoerder wil niet vooruitlopen op de resultaten hiervan. “Brandstichtingen kunnen volstrekt willekeurig zijn maar ook doelgericht, Dat moet uit het onderzoek blijken.” De personenauto behoort volgens de politiewoordvoerder toe aan een inwoner uit de buurt. Vrijdagmorgen was echter nog geen aangifte gedaan door de eigenaar.