Zevenbergen

Auto van 70-jarige vrouw hardhandig afgepakt, gevluchte dader gearresteerd

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op vrijdagavond 5 juli 2024 heeft er op de Klundertseweg bij Zevenbergen een gewelddadige autodiefstal plaatsgevonden. Een 70-jarige vrouw werd voor een woning plotseling vastgegrepen en mishandeld door een verdachte. Die eiste haar autosleutels en gooide haar op de grond. Uiteindelijk gaf het geschrokken slachtoffer de sleutels af, waarna de dader richting Klundert vluchtte.

De politie startte een onderzoek en enkele minuten later werd de gestolen auto gedetecteerd via automatische kentekenplaatherkenning. De achtervolging werd ingezet, waarbij ook collega’s uit Rotterdam zich aansloten. Het voertuig werd gespot in Hendrik-Ido-Ambacht, waar een poging werd gedaan de verdachte klem te rijden.

Hoewel dat net niet lukte, werd het voertuig uiteindelijk om 00.10 uur aangetroffen bij de Roemer Visscherhof in Hendrik-Ido-Ambacht. Het stond geparkeerd tegen een andere auto en een schutting. In het steegje bevond zich ook de 20-jarige verdachte, afkomstig uit Breda. Hij werd gearresteerd terwijl de politie een stroomstootwapen op hem richtte. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor en verder onderzoek.

Bron: Politie.nl