Bergen op Zoom

Automobilist betrapt met 53 zakjes harddrugs in zijn onderbroek

Close-up van de zijkant van een politiewagen met het politielogo en daarboven de tekst 'waakzaam en dienstbaar'

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een man van 21 uit Lepelstraat is zondagmiddag gearresteerd, omdat hij 53 zakjes met harddrugs in zijn onderbroek had zitten. De man reed door Bergen op Zoom en werd op de Kastanjelaan aangehouden voor een controle.

Agenten zagen de automobilist zondagmiddag over de Erasmuslaan in Bergen op Zoom rijden. Zijn kenteken stond geregistreerd, omdat getuigen al eens hadden gemeld dat er vanuit die auto drugs gedeald zou worden. Daarom besloten de agenten om de man te controleren en lieten hem stoppen op de Kastanjelaan.

“Hij zweette flink en zijn handen trilden”

De bestuurder bleek een man van 21 uit Lepelstraat. De agenten vonden hem nerveus. “Hij zweette flink en zijn handen trilden. Bovendien stond zijn broeksriem open. Hij vertelde dat hij buikpijn had,” zo laat de politie weten. Dat smoesje maakte weinig indruk. De agenten wisten dat dealers vaak hun drugs verstoppen in hun onderbroek.

De man uit Lepelstraat gaf toe. “Uiteindelijk haalde de bestuurder uit zijn onderbroek een boterhamzakje met daarin 43-gripzakjes met kleine witte brokjes en tien zakjes met bruin poeder,” aldus de politie. “Na testen bleek het te gaan om harddrugs, bij elkaar bijna tien gram.” De drugs waren brokjes amfetamine en het bruine poeder was heroïne. De agenten hebben de man gearresteerd en verhoord. Ook hebben ze de harddrugs in beslag genomen.