Roosendaal

Automobilist rijdt bijna agenten aan bij het ontvluchten van controle

Close-up van een politie-embleem op gele reflecterende strepen op de mouw van een politie-uniform

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een automobilist heeft zondagavond bijna twee agenten aangereden, toen hij wilde ontsnappen aan een controle. Dat gebeurde op een parkeerplaats aan de Lodewijkdonk in Roosendaal. De agenten konden nog net op tijd opzij springen.

Door: Bianca van Vugt

De controle van een geparkeerde auto aan de Lodewijkdonk in Roosendaal liep zondagavond uit op een achtervolging, waarbij bijna twee agenten zijn aangereden. Uiteindelijk is een man van 22 uit Roosendaal gearresteerd en is er bijna een kilo hennep in beslag genomen.

Agenten moesten wegduiken

Agenten zagen rond 19.00 uur een auto parkeren in de buurt van een flatgebouw aan de Lodewijkdonk. Ze wilden de inzittenden controleren, maar kregen de kans niet. “Toen de agenten vlakbij de auto stonden, scheurde deze plotseling met piepende banden weg. Hierbij doken de agenten weg omdat ze anders aangereden zouden worden,” zo laat de politie weten. De agenten raakten niet gewond.

Andere agenten zagen de auto even later rijden en zijn hem gaan achtervolgen. Het lukte om de auto te laten stoppen op de Mathildadonk. De bestuurder wist nog te ontsnappen, maar de passagier is gearresteerd. Het gaat om een man van 22 uit Roosendaal. In de auto lag bijna een kilo hennep. Dat is in beslag genomen.

Politie heeft verdachte op het oog

De twee agenten die bijna werden aangereden, doen aangifte van poging tot zware mishandeling. De politie denkt te weten wie de bestuurder is en gaat op zoek naar hem. Ze roept hem dringend op zichzelf te melden op het politiebureau.