Roosendaal

Automobilist rijdt dagbestedingsgebouw binnen, vlucht en laat enorme ravage achter

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Aan de Gerard Ter Borchstraat in Roosendaal is in de nacht van woensdag op donderdag een auto een dagbestedingsgebouw binnengereden. De bestuurder sloeg vervolgens op de vlucht, en liet een enorme ravage achter.

Volgens buurtbewoners reed de auto met een hele hoge snelheid door de straat. Daarna is het voertuig waarschijnlijk vanuit de Gerard Doustraat op de T-splitsing met de Gerard Ter Borchstraat rechtdoor het dagbestedingsgebouw van Dagcentrum De Plataan van SDW binnengereden. Getuigen hebben de man uit de auto geholpen. Hij leek gewond, maar liep vervolgens gewoon weg.

De ravage is zowel binnen als buiten het pand gigantisch. De auto is door een hekwerk geramd, vervolgens door een pui van het pand gereden en in een lokaal tot stilstand gekomen. Ook zou hij op een haar na een boom hebben gemist. Op foto’s is de grote puinhoop te zien.

Geen instortingsgevaar

Er zou geen instortingsgevaar of onstabiliteit aan het zwaar beschadigde gebouw zijn. De brandweer heeft de stroom en het water van het pand afgesloten, en ook de accu van de auto. De politie doet onderzoek en is op zoek naar de automobilist. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd, en een gespecialiseerd bedrijf zal het gebouw dichttimmeren.

Dagcentrum De Plataan van SDW is een dagbestedingscentrum voor mensen met matige tot ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking. Hoe de dagactiviteiten donderdag opgepakt gaan worden is nog niet bekend.

De ravage is zowel binnen als buiten enorm (foto: Christian Traets Fotografie)