Woensdrecht

Avans en Aviolanda breiden luchtvaartonderwijs uit in Woensdrecht

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Avans Hogeschool en Aviolanda Woensdrecht willen het luchtvaartonderwijs in Woensdrecht uitbreiden. Vrijdag hebben ze een intentieovereenkomst getekend.

Aviolanda Aerospace schrijft op haar website dat ze de samenwerking met Avans wil intensiveren. Avans wil bijvoorbeeld een lesruimte inrichten in het aerospace maintenance cluster. En gebruik gaan maken van het drone test- en democentrum op Aviolanda. Drones zijn onbemande vliegtuigjes.

De gemeente Woensdrecht prijst op Facebook de nauwe samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Volgens de gemeente betekent het “een grote meerwaarde voor het civiel-militaire maintenance cluster en de regio.”

Vernieuwend

Zo’n 45 studenten van de opleiding Aerospace Engineering & Maintenance gaven vrijdag meteen al een demonstratie van de mogelijkheden. Ze presenteerden 10 droneprojecten en zelfgebouwde drones. Er waren drones voor verschillende taken, zoals voor het beschermen van wilde dieren, brandbestrijding of medische hulp.

Aviolanda Aerospace hoopt dat de komst van Avans Hogeschool er voor zorgt dat er nog meer vernieuwende ontwikkelingen komen op het gebied van de luchtvaart.