Roosendaal

Balies stadskantoor Roosendaal verhuisd naar Kloosterstraat

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De balies van het stadskantoor in Roosendaal zijn alleen donderdag nog open voor publiek. Daarna verhuizen de balies naar de overkant van de straat.

Wie nog gebruik wil maken van de oude balies in het Roosendaalse stadskantoor moet snel zijn. Donderdag is de laatste dag dat de publieksbalies aan het Stadserf nog open zijn. De balies verhuizen naar de Kloosterstraat aan de overkant. Vanaf maandag kan iedereen daar op afspraak terecht.

“Fijne nieuwe werkomgeving”

Het stadskantoor staat na donderdag dus echt leeg. De meeste ambtenaren zijn in december al verhuist naar het voormalig klooster Mariadal. Wethouder Cees Lok: “Met de verhuizing van de laatste afdelingen sluiten we voorlopig een tijdperk af. De renovatie naar het nieuwe HUIS van Roosendaal kan beginnen. We zien uit naar een fijne nieuwe werkomgeving waar we onze inwoners nóg beter van dienst kunnen zijn.”

Balies vanaf maandag open op afspraak

Vanaf maandag 27 januari zijn de publieksbalies weer open. Bijvoorbeeld voor het ophalen van nieuwe rijbewijzen, paspoorten of identiteitskaarten. Maar je moet wel eerst een afspraak maken via de website van de gemeente Roosendaal of door te bellen met +14 0165. Veel andere dingen kun je ook gewoon online regelen, zoals het aanvragen van een uittreksel of een vergunning.

Als het stadskantoor verbouwd is tot het nieuwe HUIS van Roosendaal, verhuizen de publieksbalies weer terug naar het Stadserf. Als alles goed gaat, zal dat aan het eind van 2021 zijn. “Tot die tijd staan we voor onze inwoners klaar op de vestigingen aan de Kloosterstraat, Vincentiusstraat en de Dunantstraat,” aldus wethouder Lok.