Woensdrecht

Basisscholen de Poorte en de Stappen verhuizen naar Fortuinstraat

Redactie Redactie

Als het aan wethouder Lars van der Beek ligt, komt er voor de basisscholen de Poorte uit Woensdrecht en de Stappen uit Hoogerheide een nieuw schoolgebouw. Dat schoolgebouw moet komen naast voetbalvereniging WVV uit Woensdrecht. Op die plaats aan de Fortuinstraat ligt op dit moment een uitlaatveld voor honden.

 

Directeur van beide scholen, Pieter Krebbekx, is erg blij met het nieuws dat de wethouder dinsdag naar buiten bracht. “Beide gebouwen zijn verouderd en niet erg milieuvriendelijk. Ook moeten scholen tegenwoordig meer bieden dan alleen leslokalen. We zouden dit graag onder willen brengen in het nieuwe gebouw, wanneer dat er definitief komt” geeft hij aan. Want dat het gebouw er komt is nog niet zeker.

Voorkeur

De voorkeurslocatie aan de Fortuinstraat moet nog door de gemeenteraad. “Ik hoop zeker dat het er doorheen komt en zodat we in 2022 een heel eind zijn met de bouw” zegt wethouder van der Beek. De locatie is volgens hem de meest geschikte plaats om de twee scholen onder te brengen omdat het ruimte biedt voor een integraal kindcentrum, wat inhoudt dat ook een peuterspeelzaal, bibliotheek op school en een kinderopvang er kunnen worden ondergebracht. Over het parkeren en sporteducatie is ook al nagedacht. De kinderen kunnen hun gymles volgen op de velden van WVV en op hetzelfde terrein kunnen leraren eventueel hun auto parkeren. Wel moet de club hier nog akkoord voor geven. De wethouder schat de totale kosten op 6,5 miljoen euro.

Op de huidige plaats van de Stappen en de Poorte komen waarschijnlijk huizen. Maar ook dit is nog niet zeker.