Roosendaal

Basisscholen in Roosendaal ruimen afval op tijdens Keep It Clean Day

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Twaalf basisscholen in Roosendaal zijn vrijdag de wijk ingegaan voor de jaarlijkse Keep It Clean Day. De leerlingen hebben zoveel mogelijk (zwerf)afval opgeruimd.

Keep It Clean Day is onderdeel van het project “Schoon Belonen”. Gemeenten en maatschappelijke organisaties, zoals scholen en sportclubs, werken samen in het project. Zo stelt de gemeente Roosendaal de benodigde materialen beschikbaar en bieden ze gratis gastcolleges aan over (zwerf)afval.

Milieuvervuiling

Alle kinderen van basisschool de Cortendijck deden ook enthousiast mee. Ook ouders en leraren gingen mee de wijk in om zwerfafval op te ruimen. “We vinden het belangrijk dat kinderen leren over actuele onderwerpen zoals milieuvervuiling. Veel kinderen zijn enthousiast, een paar kinderen moeten we extra stimuleren”. zegt Angela Maas, leerkracht van de school. De kinderen van groep 1 tot en met 4 hebben het speelterrein schoon gemaakt en de kinderen van de hogere klassen zijn met hun leerkracht de wijk in geweest. “Ik sta ervan te kijken hoeveel de kinderen binnenhalen. Erg schrikbarend wat er allemaal op straat wordt gegooid”, vult een docent van groep 7 en 8 aan.