Bergen op Zoom

Basisschool De Aanloop wint regiofinale FIRST LEGO League

De teams van De Aanloop zitten klaar voor de prijsuitreiking

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Basisschool De Aanloop uit Bergen op Zoom is vrijdag 29 november maar liefst twee keer in de prijzen gevallen tijdens de regiofinale van de FIRST LEGO League. Het team uit groep 7 won de Robotontwerp award en groep 8 werd zelfs uitgeroepen tot overall winnaar.

Voor het team van groep 7 was dit jaar alles nieuw. Onder de vleugels van coach Marcel Elzakkers werkten ze aan een stabiele robot en een presentatie over het duurzaam maken van hun eigen school. Tijdens de regiofinale werd hun robotpresentatie beloond met de Robotontwerp award.

Overall winnaar

Voor het team van groep 8 was het de tweede keer dat ze een regiofinale meemaakten. Ze zijn nog maar net bekomen van het succes van vorig jaar toen ze de award voor het beste onderzoek wonnen. Dit jaar blonken ze uit op alle onderdelen van de wedstrijd en werden daarom uitgeroepen als overall winnaar. Het team mag nu naar de Beneluxfinale op 25 januari in Breda. Juf Carlijne Groenewal van groep 8: “We doen natuurlijk ons best om weer een prijs te winnen, maar dat we erheen mogen is al een prijs op zich. Je ziet dat de interesse voor techniek bij de kinderen groeit, maar ook hun zelfvertrouwen en gevoel voor samenwerken en daar is de FIRST LEGO league precies voor bedoeld.”

Internationale wedstrijd

De FIRST LEGO League is een jaarlijkse, internationale wedstrijd die jongeren tussen 10 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Dit doen ze door van LEGO een robot te bouwen die op een parcours missies uit moet kunnen voeren. Daarnaast werken de teams aan een project waarin ze oplossing uitwerken voor een probleem dat zich richt op een gebouw of openbare ruimte in hun eigen buurt.