Roosendaal

Basisschool De Cortendijck viert 40-jarig bestaan

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Basisschool De Cortendijck in Roosendaal bestaat dit jaar 40 jaar. Om dit te vieren organiseert de school deze week een feestweek voor alle leerlingen en ouders. Dinsdagochtend werd het startschot gegeven voor de week die bol staat van de festiviteiten. Ook kregen alle kinderen een rugzak mee die symbool staat voor de toekomstplannen van de school. Volgend schooljaar wordt er namelijk gestart met een nieuw onderwijsconcept.

KPO Basisschool De Cortendijck in de wijk Kortendijk in Roosendaal startte op 1 augustus 1975 in een aantal noodlokalen. Het was de eerste school in de wijk en er werd al direct begonnen met 8 groepen.

Nu 40 jaar later start de school met een nieuw onderwijsconcept wat uniek is voor Roosendaal. De Cortendijck is volgens directeur Alfred Jeths vooral goed in de persoonlijke begeleiding van de leerlingen. Hierin wil de school een volgende stap gaan maken en tegelijkertijd aansluiten bij de vaardigheden die tegenwoordig van kinderen worden gevraagd.

Ieder kind kan vanaf volgend schooljaar zijn eigen leerroute in zijn eigen tempo volgen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de hedendaagse digitale mogelijkheden. Zo krijgt ieder kind een tablet, waarmee het gepersonaliseerd leren nog beter wordt vormgegeven. Daarnaast kunnen leerlingen nog meer hun eigen talenten ontdekken en ontplooien.

Bekijk hieronder de reportage.

{webpage_link type=video id=4355}