Roosendaal

Basisschool De Fakkel zet zich in voor Serious Request

Mees, Jouk en Vanessa van De Fakkel tonen de flessenberg voor Serious Request

Redactie Redactie

Basisschool De Fakkel uit Roosendaal is een inzamelactie gestart voor Serious Request: ‘The Lifeline’. De school voor speciaal basisonderwijs zamelt lege flessen in. Het statiegeld wat ze daarvoor krijgen gaat naar Serious Request.

Op basisschool De Fakkel zitten in totaal 145 leerlingen. De leerlingen lijden aan sociaal-emotionele problematiek en gedragsproblemen. Els van Westen, schoolleider op De Fakkel, loopt samen met een andere docent mee met een etappe uit ‘The Lifeline’ van 3FM. Ze wandelen op donderdag 19 december van Bergen op Zoom naar Roosendaal. Kinderen van basisschool De Fakkel willen ook graag helpen, maar de etappe van 17 kilometer is te lang voor de leerlingen. Daarom zijn ze de lege flessen inzamelingsactie begonnen. 

Enthousiaste leerlingen

De schoolkinderen zijn erg enthousiast over de inzamelactie. “We gaan ervoor om 10.000 lege flessen in te zamelen,” zegt Mees uit groep 7. De kinderen hebben ook ideeën over hoe ze de flessen in kunnen zamelen. “Heel veel cola halen in de winkel, die opdrinken en de lege flessen meenemen naar school,” vertelt klasgenoot Jouk. Vanessa zegt dat ze langs gaat bij mensen in de buurt om flessen op te halen.

Deelnemen

Iedereen kan deelnemen aan de actie van basisschool De Fakkel. Mensen kunnen lege flessen inleveren tot en met 18 december bij basisschool De Fakkel aan de Van Goghlaan 8 in Roosendaal. Heb je vragen over de actie, dan kun je een mail sturen naar [email protected]

The Lifeline

NPO 3FM zet zich al jaren in voor goede doelen. Vorig jaar is de zender van het bekende glazen huis afgestapt. Het radiostation heeft ervoor gekozen om op een andere manier geld in te zamelen. In 2018 zijn ze begonnen met ‘The Lifeline’. Dit is een looptocht die Nederland doorkruist. De radio dj’s lopen in afwisselende duo’s deze tocht. De eerste twee beginnen in Goes. Het laatste duo eindigt in Groningen. De dj’s zetten zich dit jaar in voor slachtoffers van mensenhandel.