Bergen op Zoom

Basisschool De Krabbenkooi wint scholenwedstrijd Tegelwippen

tegelwippen krabbenkooi

Basisschool De Krabbenkooi heeft de scholenwedstrijd NK Tegelwippen gewonnen (foto: Natuurpodium)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Basisschool De Krabbenkooi uit Bergen op Zoom heeft de scholenwedstrijd Tegelwippen gewonnen. De wedstrijd is georganiseerd door Intratuin en Natuurpodium. Er zijn in totaal 350 tegels gewipt.

Leerlingen van de deelnemende scholen hebben speciaal voor de wedstrijd thuis één of meer tegels uit de tuin gehaald, en deze vervangen door plantjes. De les van deze wedstrijd: met meer groen en minder tegels in de tuinen kan het regenwater beter wegzakken in de grond, is het koeler op hete zomerdagen en wordt de tuin een fijnere plek voor vogels.

Leerlingen van De Krabbenkooi hebben de wedstrijd dus gewonnen. Dat is gevierd met een Natuurpodium-quiz ‘Groene Tuin & Groen Schoolplein. Deze is gespeeld door de leerlingen van groep 2-3, wethouder Hans Peter Verroen, Maureen Heshof en Désirée Struijk van Intratuin, Erik Verbogt van de gemeente Bergen op Zoom en Robert Deliën van Natuurpodium stelden de vragen. Ook heeft de school een waardebon van de Intratuin gewonnen ter waarde van 500 euro. Deze mag gebruikt worden om het schoolplein verder te vergroenen.