Roosendaal

Basisschool De Kroevendonk Roosendaal dicht na positieve tests personeel

Foto: Google StreetView

Han Verbeem Han Verbeem

Basisschool Kroevendonk in Roosendaal is donderdag per direct gesloten, nadat een aantal docenten positief op corona is getest. Daardoor zou er onvoldoende personeel aanwezig zijn om de school open te kunnen houden. Volgens directeur Teun Dekker is er geen sprake van een medische noodzaak.

Door: Han Verbeem

De Kroevendonk is een school op protestants-christelijke grondslag met ongeveer 350 scholieren. Er zou echter geen medische reden zijn om de school te sluiten, zo benadrukt schooldirecteur Teun Dekker. Het betreft vooral een capaciteitsprobleem wat betreft inzetbaar personeel. De ouders en instanties zijn donderdagmorgen door de school op de hoogte gesteld. Directeur Teun Dekker laat donderdagmiddag weten dat het om een tijdelijke maatregel gaat. “We verwachten na de herfstvakantie weer op sterkte te zijn”, zegt hij.

Samenloop omstandigheden

Het gaat om een samenloop van omstandigheden, waarbij diverse medewerkers vanuit hun privésituatie nu thuis zitten. Inmiddels zitten 12 personeelsleden thuis, waarvan een aantal in afwachting van een testresultaat. In totaal heeft De Kroevendonk 40 medewerkers en daarmee is een kwart van het personeel nu niet inzetbaar. “Dat is teveel om dat door de overige medewerkers op te laten vangen.” Het besluit is genomen nadat woensdag het aantal coronabesmettingen opliep naar zes. “Het gaat zowel om leerkrachten uit de boven- en onderbouw als om niet-onderwijzend personeel”, aldus Dekker.