Bergen op Zoom

Basisschool de Noordster brengt pleegouderschap onder de aandacht

Redactie Redactie

Er moeten meer pleegouders komen in de gemeente Bergen op Zoom. Op dit moment zijn 37 gezinnen die één of meerdere pleegkinderen opvangen, maar dat is volgens Stichting Juzt nog niet genoeg. Daarom is men samen met de basisscholen een campagne gestart om ouders aan het denken te zetten. “Pleegouder zijn hoeft zeker niet elke dag”, zegt Mieke Jorissen, medewerker van Juzt.

 

In Nederland zijn nog ruim 22.000 kinderen opzoek naar een fijn en veilig thuis. Daarom hangen er bij veel basisscholen in Nederland spandoeken die daar aandacht voor vragen. Het spandoek bij basisschool de Noordster in Bergen op Zoom werd woensdagmiddag onthuld in bijzijn van wethouder Barry Jacobs en Mieke Jorissen. De leerlingen van de Noordster kregen de afgelopen week verschillende gastlessen over dit onderwerp. Onder meer via een tekenfilm en uitleg van een pleegmoeder leerde de kinderen van alles over pleegouderschap en dat sommige ouders niet altijd in staat zijn om voor hun kinderen te zorgen.

Informatieavond

“Waar ouders zich vaak niet bewust van zijn, is dat pleegouder zijn helemaal niet bij ieder kind elke dag nodig is. Sommige pleegkinderen zijn er alleen in de vakanties en andere komen bijvoorbeeld één weekend per maand. We willen zoveel mogelijk verschillende pleegouders, want dan kunnen we beter afstemmen welk kind bij welk gezin past”, geeft Mieke Jorissen aan. Ze nodigt iedereen die meer informatie wil of nog vragen heeft daarom uit op het stadskantoor van Bergen op Zoom op maandag 17 september 20:00 op de informatieavond over pleegouderschap.