Bergen op Zoom

Basisschool Het Palet ontvangt Brabants Verkeersveiligheid Label

Redactie Redactie

Basisschool Het Palet uit Bergen op Zoom heeft woensdag het Brabants Verkeersveiligheid Label (BVL) gekregen voor het aantonen van inzet voor verkeerseducatie en veiligheid rond de school. Het Palet is de tweeëntwintigste basisschool van Bergen op Zoom die het BVL ontvangt. Wethouder Patrick van der Velden deelde het certificaat uit.

Voordat de wethouder het certificaat uitreikt aan Het Palet, moet hij eerst nog met wijkagent Erik een parcours afleggen tussen de kinderen door. Bij een aantal kinderen moet hij stoppen en een verkeersvraag beantwoorden. “Dat was soms nog best moeilijk. Ze hadden goede vragen voorbereid en wisten ook het goede antwoord erbij. We hadden wel alles goed, maar om ook een certificaat te halen, zullen we nog een aantal vragen extra moeten beantwoorden.”

Uitreiking

Daarna werd het label uitgereikt. Onder luid gejuich van de kinderen, schoolmascotte Suus en verkeersmascotte Seef werd het label onthuld. Hiermee is Het Palet de tweeëntwintigste basisschool in Bergen op Zoom die zich inzet voor verkeersveiligheid. Van der Velden: “In de toekomst moeten alle basisscholen in Bergen op Zoom dit certificaat hebben. Dat is ons streven.”