Roosendaal

Basisschool Lavoor viert 30-jarig jubileum met spetterend feestjaar

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het schooljaar van basisschool Lavoor Morelberg in Roosendaal begon maandag wel heel bijzonder. De school bestaat 30 jaar en daarom kwamen de leerkrachten het schoolplein oprijden in oldtimers.

De oldtimers waren pas een beginnetje. Het 30-jarig bestaan van Lavoor Morelberg wordt het hele schooljaar door gevierd.

Jubileumfeest 

“30 jaar is echt wel een feestje waard”, zegt Jolanda Louwerse, leerkracht van groep 6. Zij heeft samen met collega’s en enkele ouders gekeken hoe het jubileumfeest vormgegeven kon worden. “Het leuke is dat sommige activiteiten door de kinderen zijn bedacht.” De leerlingen worden het hele jaar getrakteerd op allerlei festiviteiten. “Zo hebben we een beroependag, een circus en een camping aan het eind van het schooljaar.”

‘Mijn vader is de beste’

Stijn Luiken uit groep 8 is één van de leerlingen die een aantal activiteiten heeft bedacht. “Ik heb samen met mijn zusje en moeder activiteiten verzonnen die vrienden en vriendinnen ook leuk vinden.” Zo leek het Stijn leuk om bij de camping het tv-programma ‘Mijn vader is de beste’ na te spelen. “Je kan dan met je ouders strijden om wie de beste is”, vertelt een enthousiaste Stijn.

Volgens Louwerse leeft heel de school mee met de jubileumactiviteiten. “Het is zo gaaf om te zien. Je zag het vanmorgen al tijdens de opening. Er waren ontzettend veel ouders aanwezig om samen met ons de opening te vieren. Ontzettend mooi!”