Halsteren

Leerlingen basisschool Sint Maarten rennen 4.000 euro bij elkaar voor strijd tegen kanker

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Net op tijd stopt het met regenen in Halsteren. Op de vrijdagmorgen vlak voor de vakantie stond de Mini Roparun gepland op basisschool Sint Maarten. De leerlingen van de basisschool hebben geld opgehaald voor mensen die te maken hebben met de ziekte kanker. Na de sponsorloop werd een mooi bedrag van 4.050 euro bekendgemaakt.

“De Mini Run is een sponsorloop. De kinderen hebben allemaal geld opgehaald en leveren een fantastische presentatie door de rondes te lopen”, legt Erwin Klinkhamer uit. Samen met de school organiseerde het lid van het Brabantse Wal Roparunteam de Mini Run voor het goede doel.” De kinderen zijn fanatiek bezig aan de rondes. De onderbouw rent twaalf minuten en de bovenbouw rent twintig minuten.

Geld inzamelen

De leerlingen hebben flink hun best gedaan om geld in te zamelen voor mensen en families die in strijd zijn met kanker. “Met dit geld kunnen kinderen die ziek zijn hopelijk ook leuke dingen doen, net zoals wij dit kunnen”, vertelt een leerling.

Gijs is één van de leerlingen die tijdens de loop continu vooraan liep. “Ik wilde er graag het beste uit halen. Als ik het dan even lastig kreeg, motiveerde ik mijzelf om door te lopen”, legt hij uit. Voor het goede doel haalt de leerling 45 euro op. “Ik heb er écht mijn best voor gedaan.”

Trots

De juffen van groep acht kijken met een trots gevoel terug op de deelname van de leerlingen. “Het is goed gegaan en de leerlingen hebben het ook goed gedaan”, laat Lieke van Haren weten. Zij en haar collega Kim Brouwers zijn trots op het feit dat de leerlingen allemaal geld hebben ingezameld. “Ze hebben goed hun best gedaan en zijn al hun familieleden langs geweest.”

De leerlingen van de school zijn ook trots op hun prestatie. “Ik vind dat het goed ging, maar ik ben wel kapot”, laat Gijs weten. Ook voor juffrouw Kim was het soms even zwaar. “Af en toe heb ik even gewandeld”, lacht ze.