Bergen op Zoom

Basisschoolkinderen helpen bij soepproject Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Basisschoolkinderen hebben in Bergen op Zoom meegeholpen met het koken van soep voor daklozen en mensen die het minder breed hebben. Dat deden ze dinsdagochtend in de Emmauskerk aan de Korenberg.

 

Kinderen van de Jenaplanschool met de Bijbel uit Poortvliet hebben dinsdag meegeholpen met het klaarmaken van soep en het maken van kerstkaarten. De school is ongeveer 2 weken geleden begonnen met het project. Ieder jaar proberen ze iets te doen met een goed doel. Zo heeft de school eerder kerstpakketten gemaakt voor vluchtelingen en allerlei voedingsmiddelen verzameld voor de voedselbank.

Wim Ligtenberg begon het soepproject begin dit jaar. In de koude maanden gaat hij wekelijks op pad met zijn bakfiets om soep uit te delen in Bergen op Zoom. Het leek hem leuk om bij dit project nu ook kinderen te betrekken. Daarom is hij met zijn bakfiets naar Poortvliet gegaan om kinderen uitleg te geven over wat hij doet. De kinderen hebben toen ingrediënten ingezameld om soep te maken.

Groenten snijden was het leukst

Met dit project is er specifiek gekozen om er kinderen bij te betrekken. “Voor heel veel kinderen was het wel heftig om te horen dat er ongeveer 400 mensen in Bergen op Zoom dak- of thuisloos zijn. Het is sowieso goed dat kinderen dit ook doorkrijgen,” zegt Bram Kroes, leraar groep 6/7 van de Jenaplanschool.

De kinderen van de Jenaplanschool vinden het erg leuk om aan het project mee te helpen. “Ik vind het heel leuk dat wij dit mogen doen voor de daklozen,” vertelt Sara. De kinderen hadden genoeg om te doen. Er waren drie verschillende tafels waar de leerlingen aan werkten. “Het leukste vond ik om de groenten te snijden, maar ik vond het ook leuk om de gehaktballetjes te draaien en de kaarten te maken,” zegt Lenard.

Vrijwilligers kunnen zich melden

Het soepproject gaat in de koude maanden gewoon nog door. Er is nog geen exacte datum waarop het project zal stoppen. Iedereen die wil helpen als vrijwilliger, donateur of sponsor kan een bericht sturen naar [email protected].

.