Bergen op Zoom

Basisschoolleerlingen nemen kijkje in Archeologisch Depot

Redactie Redactie

Basisschool De Krabbenkooi laat haar klassen deze weken en afgelopen weken meelopen bij het Archeologisch Depot. De kinderen worden rondgeleid door vrijwilligers van Stichting In Den Scherminckel. Er wordt uitleg gegeven over archeologie en de scholieren mogen daarna zelf aardewerkvondsten in elkaar zetten. Wethouder Patrick van der Velden nam ook een kijkje.

De kinderen kunnen in verschillende kamers een kijkje nemen. Met kunstwerken en vondsten uit de prehistorie en de tijd van Grieken en Romeinen, alles is aanwezig in het Archeologisch Depot te Bergen op Zoom. Ook wethouder Patrick van der Velden loopt een dagje mee. “Ik hoop vandaag wat bij te leren, net als de kinderen. Maar ik hoop vooral dat de kinderen wat warmer worden voor archeologie, want dat is nog steeds belangrijk deze tijd.”

Interesse

Stephan Asselbergs, vrijwilliger van Stichting In Den Scherminckel, denkt wethouder Van der Velden wel wat bij te kunnen brengen: “Er zijn genoeg vondsten waar ik meneer Van der Velden wat over kan vertellen.” Hij is blij dat De Krabbenkooi hun leerlingen beschikbaar stelt voor de rondleidingen in het Archeologisch Depot. “Het is goed dat wij de kinderen wat meer leren over vroeger. Vaak vinden zij het erg interessant, maar om allemaal vondsten in het echt te zien vinden ze helemaal geweldig.”