Roosendaal

De Kameleon in Roosendaal heeft een nieuw schoolplein

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Vrijdagmorgen zijn op KPO Speciaal Onderwijs De Kameleon in Roosendaal drie nieuwe schoolpleinen geopend. Deze pleinen zijn speciaal ontwikkeld voor de leerlingen van de school. Naast de opening maakte adjuct-directrice Saskia Steenhuizen ook het bedrag bekend dat is opgehaald door de sponsorloop.

Het plein ligt er vrijdagochtend mooi bij, maar helaas gooit het weer roet in het eten. Het openingsmoment was eigenlijk buiten gepland, maar door de vele regen is het verplaatst naar de gymzaal van de school. “We wilden het heel graag doorlaten gaan, omdat het nu helemaal af is”, vertelt Steenhuizen, die erg blij is met de nieuwe pleinen.

“De drie verschillende pleinen zijn ingericht op de verschillende leeftijden waar we onderwijs aan bieden.” De school biedt namelijk onderwijs aan zowel basisschoolleerlingen als kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan. “Voor de oudere kinderen is er bijvoorbeeld een pannaveldje aangelegd.”

De kinderen kunnen nu echt gaan genieten van hun vernieuwde schoolplein. “Het is erg belangrijk dat de kinderen lekker buitenspelen. Dat is erg goed voor hun ontwikkeling”, meent de directrice.

Schommelen

Mika en Brian zijn erg blij met ‘hun’ nieuwe plein. “Ik vind het er erg goed uit zien. Het is nu veel beter dan het eerst was”, stelt Brian. “Vorig jaar hadden we maar twee schommels, nu meer. Ze doen het erg goed. En er is nu veel groen.”

Voor Mika is het ook een hele verbetering. Ook hij is erg enthousiast over de nieuwe schommels. “Ze doen het erg goed en je kan er lekker hard op schommelen”, zegt hij met een lach. Ondanks de regen gaat hij gewoon schommelen. “Zo hard regent het niet, dus dat kan wel.”

Sponsorloop

Om de pleinen te realiseren waren er flink wat centen nodig. De kinderen van de Kameleon hebben daarom op verschillende manieren geld opgehaald. Eerder deden ze dit door middel van een kerstmarkt en deze vrijdag met een sponsorloop.

De opbrengst van de sponsorloop is 880 euro. “Dit is een bedrag waar wij ontzettend trots op zijn”, laat de directrice weten. En een ander deel van het geld wordt geschonken aan een school in Griekenland. “We willen ook graag aan anderen denken”, besluit Steenhuizen.