Heijningen

Bassischool viert Nationale Pannenkoekdag week later: ‘Dag bleek verzet!’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

De Nationale Pannenkoekdag is een dag waarop kinderen voor ouderen de typisch Nederlandse lekkernij bereiden. Dit jaar vond de dag plaats op vrijdag 8 maart. Maar op CBS Het Kompas in Heijningen vierden ze het een week later, vanwege een ‘agendafoutje’.

“Ik maak altijd aan het begin van het schooljaar de schoolkalender. Toen stond er écht dat de Nationale Pannenkoekdag op 15 maart 2024 zou plaatsvinden”, legt Lisanne van Bracht, lerares van CBS Het Kompas uit. “Maar we kwamen erachter dat de dag verzet is in verband met de Ramadan.”

De leerlingen van groep 8 mogen de pannenkoeken bakken voor hun opa’s en oma’s en voor andere familieleden die langskomen. “We zijn momenteel maar met zijn drieën”, vertelt Luuk. Groep 8 bestaat normaal uit vijf kinderen laat de leerling weten, maar twee klasgenootjes zijn ziek.

De leerlingen hebben plezier tijdens het bakken. “Ik vind het leuk om te doen”, begint Lorenzo. “Misschien dat ik het zelfs wel vaker ga doen.” Juffrouw Lisanne vindt dat ze goed hun best doen. “Het gaat harstikke goed. Ik heb nog geen aangebrande lucht geroken, dus het gaat prima”, lacht ze.

Aan tafel

Als de opa’s oma’s en andere familieleden op school aankomen, staan de pannenkoeken al klaar op de gezellig gedekte tafels. Als de directeur van de school het startschot heeft gegeven, mag iedereen genieten van de pannenkoeken.

“Ik vind ze erg lekker”, vertelt de moeder van Lorenzo. “Ik wist niet dat hij dit kon. Hij mag het vaker doen”, lacht ze. Laat dit nou net het plan van zoon Lorenzo zijn… “Ik wil graag mijn moeder verrassen op Moederdag door pannenkoeken te bakken voor haar”, verklapt hij.