Geen regio geselecteerd

Bedreiger wethouder Arjan van der Weegen op vrije voeten

Wethouder Arjan van der Weegen

Redactie Redactie

De man die wethouder Arjan van der Weegen met de dood bedreigde is door de rechtbank in Breda vrijgesproken. René A. is op vrije voeten omdat er te weinig bewijs is.

Wethouder van der Weegen van de gemeente Bergen op Zoom kreeg al een langere tijd bedreigingen aan zijn adres. Eind december vorig jaar meldde A. zich bij de ingang van het oude stadhuis. Hij eiste een gesprek met wethouder Van der Weegen, maar werd staande gehouden door een beveiliger. VVD-fractieleider Gertjan Huismans zag het gebeuren en ging met A. in gesprek. Hij was zeer emotioneel en hij heeft een half uur gesproken met Huismans, daarna is hij vertrokken. René A. zou onder andere hebben ge-sms’t naar Van der Weegen dat hij hem kapot zou maken.

Gertjan Huismans heeft geen aangifte gedaan, maar moest wel zijn verklaring afleggen in de rechtbank. De verdachte heeft daar ontkend dat hij de bedreigingen heeft verzonden en als dat wel zo was dan heeft hij het gedaan in emotionele toestand. De eis van de officier van Justitie van 24 dagen cel, waarvan 16 voorwaardelijk, werd niet gehoord door de rechter. De eis van de advocaat was echter vrijspraak en die is wel gehoord. De verdachte krijgt ook geen contactverbod.