Bergen op Zoom

Bedrijfsbus van Niek fikte af en daarom looft hij tienduizend euro uit voor gouden tip

De bedrijfsbus van Niek van der Velde brandde volledig af in Bergen op Zoom | Foto: Niek van der Velde

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Woensdagnacht werd Niek van der Velde rond half twee wakker gebeld door de politie. Zijn bedrijfsbus van Van der Velde Solar, die geparkeerd stond in de Thomas de Rouckstraat in Bergen op Zoom, was namelijk volledig afgebrand. “Ik ben benieuwd wie de ballen heeft gehad om dit te doen.”

De ZZP’er heeft een elektrotechnisch installatiebedrijf. In de bus lag materiaal om zonnepanelen te bevestigen. “Dat is peperduur! Maar goed, ik ga niet zitten miepen. Dat koop ik wel weer opnieuw.”

Brandstichting

Toen hij aankwam op het Bolwerk, was de brand inmiddels al geblust. “Ik rook een sterke benzinegeur, dus ik vermoed dat de brand is aangestoken. In mijn vorige bus is ook ingebroken.” De politie beweert daarentegen dat dat de verbrande diesel is die hij rook en linken het niet aan brandstichting. In de omgeving werd namelijk geen lege jerrycan aangetroffen.

Niek belde vervolgens zelf nog aan bij een aantal mensen met een Ring-deurbel, maar hierop was niks zichtbaar. “Ik heb geen vermoeden wie dit gedaan zou kunnen hebben.”

Je blijft met je poten van andermans spullen af.

Daarom looft hij nu tienduizend euro uit voor degene met de gouden tip, die er nog niet is. “Omdat ik benieuwd ben wie de ballen heeft gehad om dit te doen en waarom. Het gaat me niet om het geld, maar om het principe: je blijft met je poten van andermans spullen af.”

Niek wil er daarentegen niet te lang bij stilstaan. Hij is gelukkig verzekerd. Vanmiddag komt er al een nieuwe bus. “Ik ga drie keer zo hard aan de slag.”