Roosendaal

Bekende YouTubers en voetbalvereniging Roosendaal halen 20.000 euro op voor goede doel

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Veel juichende en blije kinderen, een heerlijk zonnetje, maar vooral veel selfies. De Creators FC zijn vrijdagavond neergestreken bij voetbalclub RKVV Roosendaal. Een mix van bekende YouTubers, TikTokkers en influencers nemen het op tegen het veteranenelftal van de plaatselijke FC.

“We hebben niet superveel moeite hoeven doen om de Creators naar Roosendaal te halen”, vertelt Rik Ermen, organisator van de benefietwedstrijd. Veel kinderen langs de lijn zijn dolblij en enthousiast om hun helden in levende lijven te zien. Echter is de aanleiding waarom de heren de wedstrijd spelen minder leuk. “Een jeugdlid van ons kreeg in augustus de diagnose acute leukemie.” Het goede doel maakt dat de Creators graag naar Roosendaal afreizen.

Het nieuws was een grote klap voor de verenging waar de 7-jarige jongen kind aan huis is. “We zijn bij elkaar gaan zitten om te kijken wat we voor hem konden doen. Uiteindelijk hebben we ervoor kunnen zorgen dat de Creators FC deze kant uitkwamen, zodat we samen met z’n allen een mooi bedrag kunnen ophalen voor het Prinses Maxima Centrum, waar het jeugdlid verblijft.”

Jeugdlid

De wedstrijd staat vooral in het teken van de zieke jongen. Zijn vader heeft ook een mooie rol tijdens de wedstrijd. Hij is voor het benefiet de aanvoerder van het Roosendaalse elftal. Met trots staat hij dan ook op het veld. “Als je ziet hoeveel mensen er zijn, is het echt hartverwarmend”, vertelt vader Wesley Koevoet.

Toevallig heeft zijn zoontje op de dag van de wedstrijd een beenmergtransplantatie gehad, waardoor hij helaas niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn. Maar gelukkig is de operatie goed gegaan. “Zo lang het goed gaat zijn dat mooie dingen.”

Support

De voetballers kunnen op veel support rekenen langs de lijn. De meeste kinderen komen voor de influencers en ze schreeuwen dan ook de longen uit hun lijf om hun idolen aan te moedigen. Er is ook veel interactie, de voetballers gaan met de kinderen op de foto en delen handtekeningen uit. Zo stonden Mo Bicep en Noah Zeeuw op het sportveld.

Toch zijn er ook een aantal die voor hun plaatselijke voetbalclub zijn. “Ik hoop écht dat RKVV gaat winnen!”, roept een jongen langs de lijn.

Eindstand

Als het laatste fluitsignaal klinkt staat het 4-5 voor de Creators. Echter werd er vlak voor tijd nog een penalty genomen, maar dit geurde niet op de juiste wijze. Keeper Noah Zeeuw zette een muurtje neer in zijn strafschopgebied, waardoor het moeilijker werd voor de aanvoerder van RKVV om de bal binnen te schieten. In eerste instantie liet de scheidsrechter van dienst het allemaal toe, maar uiteindelijk werd er toch besloten de penalty na de wedstrijd opnieuw te nemen. Het is dan Wesley Koevoet die de penalty neemt. Onder toeziend oog van zijn zoontje via FaceTime verbinding schiet de aanvoerder hem keurig in de rechterhoek en is Zeeuw gezien.

Na de wedstrijd wordt door de Creators FC het bedrag bekend gemaakt wat opgehaald is door de benefietwedstrijd. Roy de Coach schrijft het bedrag van 20.000 euro op de cheque onder toeziend oog van de vader en moeder van het zieke jeugdlid. Als het bedrag opgeschreven is klinkt er een overweldigend applaus voor het fantastische bedrag voor het goede doel.

De cheque van 20.000 euro gaat de lucht in.