Roosendaal

Bekijk het nieuwe Bravis en het landschapspark door een VR-bril tijdens een veldexcursie

Het toekomstige Bravis ziekenhuis gezien vanuit het landschapspark. De gevelbekleding wordt op een later moment bepaald (foto: Bravis)

Kitty Joachems Kitty Joachems

Het Bravis Ziekenhuis en de gemeente Roosendaal organiseren samen een veldexcursie voor belangstellenden en inwoners. Tijdens het evenement geven ze uitleg en beantwoorden ze vragen over de laatste ontwikkelingen rondom het nieuwe ziekenhuis en het landschapspark.

Op de zuidwestrand van Roosendaal krijgt het zorglandschap De Bulkenaar vorm, dat belooft hoogwaardige medische zorg te bieden in het gloednieuwe Bravis ziekenhuis, omgeven door een landschapspark waar mensen kunnen bewegen en ontspannen. Op zaterdag 28 oktober is iedereen welkom op het parkeerterrein van de Tolbergvijver. Onder de titel ‘Bomen over De Bulkenaar: de veldexcursie’ geven zowel Bravis als de gemeente een toelichting op de huidige status van het ontwerp.

Hoogtepunten

Het Bravis ziekenhuis onthult zaterdag hoogtepunten van het voorlopige ontwerp. Denk daarbij aan nieuwe impressies van het ziekenhuisgebouw, de inrichting van het terrein, de plattegronden van de verdiepingen, gevelbekleding en interieurdetails. Ook over het landschapspark De Bulkenaar zijn nieuwe updates te delen. Dit ontwerp is in grote lijnen afgestemd op het ziekenhuisontwerp. De gemeente werkt aan de verdere invulling van het landschapspark. Ook zij praten iedereen zaterdag bij over de meest recente ontwikkelingen.

VR-bril en maquette

Wethouder Arwen van Gestel benadrukt het belang van deze gelegenheid: “Het is een mooi moment om alle inwoners en geïnteresseerden weer bij te praten over het ontwerp van het ziekenhuis en het landschapspark. We kunnen namelijk al een hoop laten zien van de voorlopige ontwerpen. En dat op een leuke manier, zoals met een VR-bril en een maquette. Dat spreekt echt tot de verbeelding en geeft een goed beeld van hoe het eruit gaat zien. Daarnaast kunnen bezoekers ook meedenken over de verdere invulling van het landschapspark.”

Landschapsarchitecten

Naast de gemeente en Bravis zijn ook landschapsarchitecten aanwezig van Karres & Brands. Zij zijn verantwoordelijk voor het landschapspark. En ook de landschapsarchitect van het ziekenhuis, BoschSlabbers neemt deel aan de discussies en geeft een toelichting.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 28 oktober
Tijd: 10:30 – 15:30 uur
Locatie: Parkeerterrein Tolbergvijver