Bergen op Zoom

Belgische ambassade steunt Bergse voedselbank met gulle gift

Maarten Elst Maarten Elst

Dirk Achten, de Belgische ambassadeur in Nederland, kwam vrijdagochtend de Bergse voedselbank Goed Ontmoet verrassen. De ambassadeur had als blijk van waardering een gulle donatie van 12.000 euro bij zich. Met de gift wil Achten de vervlechting benadrukken tussen de beide kanten van de grens. Ook wil hij Nederlanders een hart onder de riem steken nu de Belgen door de coronacrisis hier geen inkopen meer kunnen doen.

De grens tussen Nederland en België is al enkele maanden gesloten wegens het coronavirus. De ambassadeur merkte dat deze sluiting grote gevolgen heeft voor mensen en bedrijven aan beide kanten. Sommige gezinnen worden hierdoor extra hard getroffen en moeten bij de voedselbank aankloppen voor hulp.

Er is steeds meer voedselhulp nodig. De Stichting Goed Ontmoet verwacht een toename van 15% tegen de zomer. “We kunnen het geld ontzettend hard gebruiken en zijn de ambassadeur daarom erg dankbaar”, vertelt Corry Damen, voorzittter van de Bergse voedselbank. “En wat bijzonder om te horen dat de ambassadeur zich zoveel zorgen maakt om het welzijn van de mensen aan deze kant van de grens.”

Het bedrag van 12.000 euro kan de voedselbank goed besteden, laat Damen weten. “Er moeten de nodige verbouwingen gebeuren aan het magazijn voor de voedselveiligheid te blijven waarborgen, een van de vrachtwagens heeft een opknapbeurt nodig en de schuur die we van Stadlander huren heeft ook de nodige gebreken. We zijn ontzettend blij met het hartverwarmende bezoek van de ambassadeur.”