Hoogerheide

Benjamin Saeijs (15) is Nederlands Kampioen karate: ‘Van karate word ik rustig’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De gemeente Woensdrecht is sinds november weer een Nederlands Kampioen rijker. De 15-jarige Benjamin Saeijs veroverde de titel van Nederlands kampioen karate. De Karateka werd daarom woensdagmiddag gehuldigd door burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Rainier Schuurbiers.

Met een bos bloemen en een kleine attentie wordt Benjamin gehuldigd door burgemeester Adriaansen en wethouder Schuurbiers. “Namens het hele gemeentebestuur”, zegt de burgemeester tijdens de overhandiging. “En de attentie ook namens het bestuur”, vult wethouder Schuurbiers aan.

Prestaties

Het verbaasde Benjamin hoeveel moeite er is gestoken in de huldiging. “Karate is best een klein wereldje. Ik vond het net best spannend”, reageert hij. Benjamin is in 2023 eerste, tweede en derde geworden op het NK karate. “En ik ben ook twee keer derde geworden op het Open Nederlands Kampioenschap karate.”

Geoffrey Berens is sinds een half jaar de coach van Benjamin. “Daarvoor trainde ik hem al wel eens bij de club in Rotterdam. Het is supergaaf om te zien dat hij zoveel progressie boekt en dat hij op het NK liet zien wat er in hem zit.” Er zit volgens de coach veel potentie in Benjamin. “Soms vecht hij nog wel eens tegen zichzelf, dan is het te druk in zijn hoofd. Daar valt nog veel winst uit te behalen. Als hij op tijd rust weet te vinden dan zie ik hem nog veel grotere prestaties halen.”

Belangrijk

Karate is erg belangrijk voor Benjamin. “Als ik teveel aan mijn hoofd heb dan ga ik iets doen met karate. Daar word ik weer rustig van.” Het winnen van het NK is voor hem nog maar het begin. “Ik zou zowel in mijn jeugdjaren als seniorjaren graag naar EK’s en WK’s willen gaan. Echt op topniveau meedraaien. Ik blijf in ieder geval gewoon doorgaan en mezelf verbeteren.”