Bergen op Zoom

Bergen op Zoom gaat flink beboeten voor dumpen bij milieuparkjes

Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Handhavers hebben de afgelopen weken in Bergen op Zoom fikse boetes uitgedeeld aan mensen die bij milieuparkjes afval bijplaatsten of zelfs dumpten. Volgens de gemeente wordt het er soms echt “neergekwakt”.

Bergen op Zoom merkt dat het dumpen van afval bij de milieuparkjes verergerd is sinds de coronamaatregelen. De gemeente wijst er op dat inwoners gezamenlijk opdraaien voor de kosten, als de gemeente het afval steeds tussendoor moet komen opruimen.

Fikse boetes

Het was onder meer bij de Borgvlietsedreef de afgelopen tijd continu mis. Er zijn ondertussen twee daders gevonden. Dat lukte door de samenwerking tussen een alerte burger, de gemeentelijke handhavers en Saver. De daders hebben, afzonderlijk van elkaar, boetes opgelegd gekregen van 399 euro en 104 euro.

Aan de Kamperfoeliestraat was ook duidelijk wie er afval naast de afvalcontainers zette. De dader is achterhaald en heeft ook een boete van 104 euro gekregen.

Blijven controleren

Voorlopig blijven de gemeente en Saver scherp letten op dumpen en gelden stevige boetes voor wie zich misdraagt. Grote bijplaatsingen, zowel naast containers als in de openbare ruimte, worden beboet met 390 euro plus 9 euro administratiekosten. Daarbovenop komen indien nodig de kosten voor het opruimen.

Een kleine overtreding in de vorm van een volle afvalzak kost ook al snel 95 euro. En ook hier geldt dat er 9 euro bij komt aan administratiekosten.