Bergen op Zoom

Bergen op Zoom introduceert BioBest Trofee

© Kees Dorsman (Nationale Beeldbank)

Redactie Redactie

Gemeente Bergen op Zoom heeft de BioBest Trofee geïntroduceerd. De prijs staat voor de meest duurzame en milieubewuste wagen die meerijdt tijdens de Vastenavondoptocht in Bergen op Zoom. Jaarlijks zal er een bedrag van 1111,11 euro beschikbaar worden gesteld.

De gemeente wil het duurzaam bouwen van carnavalswagens stimuleren. Door het oprichten van de BioBest Trofee probeert de gemeente dit aan te moedigen. De prijs gaat naar de deelnemer die op een vernieuwende en originele wijze gebruikt van duurzame grondstoffen en kiest voor het hergebruiken van materialen.

Prijzenbedrag

Vooralsnog zal de BioBest Trofee uitgereikt worden in 2019, 2020 en 2021. Alle bouwgroepen uit Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat komen in aanmerking voor de trofee. Bij het winnen van de trofee krijgt de bouwgroep 111,11 euro. De hoogte daarvan is op initiatief van de bouwclubs bepaald.

De resterende 1000 euro wordt in een ontwikkelingsfonds gestopt. Daarmee kunnen alle andere bouwclubs uit Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat gestimuleerd worden om ook duurzame wagens te bouwen.

Uitreiking

De uitreiking van de BioBest Trofee zal plaatsvinden op dinsdag 5 maart 2019 op de officiële prijsuitreiking van de Vastenavondoptocht in Bergen op Zoom en zal door burgemeester Frank Petter overhandigd worden aan de winnende bouwploeg.