Bergen op Zoom

Bergen op Zoom met inwoners in gesprek over wonen, werken en vrije tijd

De gemeente verzamelt inbreng voor de diverse pijlervisies, waar Bergen op Zoom momenteel aan werkt. (Pixabay)

Han Verbeem Han Verbeem

Bergen op Zoom vraagt de inwoners naar hun mening over wonen, werken en vrijetijdsbesteding in de gemeente. Daarvoor houdt het Bergse college zaterdagochtend 2 maart inwonergesprekken. Zowel burgemeester Margo Mulder als wethouder Joey van Aken en Dominique Hopmans staan dan klaar om met belangstellenden een praatje aan te knopen.

De inwonersgesprekken zijn van 11.00 tot 14.00 op diverse plaatsen in Halsteren en Bergen op Zoom, zoals bij winkelcentrum De Zeeland aan de Markiezaatsweg. De exacte locaties staan vermeld op: bergenopzoom2035.nl De bezoekers kunnen dan vragen verwachten als: ‘Voor welke winkels kom jij vaker naar de binnenstad? Zijn er in Bergen op Zoom voor jou genoeg manieren om te sporten of te bewegen?’ Behalve de collegeleden staan die dag ook gemeentelijke beleidsmakers en andere ambtenaren klaar, voor de gesprekken met inwoners.

Pijlervisies

De inbreng wil het college gebruiken voor de samenstelling van de zogeheten pijlervisies, waarmee Bergen op Zoom ‘klaar wil zijn voor de toekomst, als verbindende, duurzame BeLeefstad aan de Schelde.’ Want, zo stellen de collegeleden: “Samen kunnen we een hoop bereiken.” In totaal werkt de gemeente aan een viertal pijlervisies: de Omgevingsvisie, de Economische visie, de Sociale visie en de Organisatievisie.