Bergen op Zoom

Bergen op Zoom pakt in twee fases onderhoud Randweg West aan

Maarten Elst Maarten Elst

Nu de werkzaamheden aan de Randweg Noord klaar zijn, wil de gemeente Bergen op Zoom in delen verdergaan met de onderhoudswerken aan Randweg West. Het gaat om het gedeelte voorbij de kruising met de Halsterseweg (het einde van de vorige werkzaamheden en waar Randweg Noord overgaat in Randweg West) tot en met de kruising met de Burgerhout en de Lelyweg.

De zogenoemde ‘Fase 1’ begint op maandag 11 mei om 06.00 uur. Het gaat om de noordwestelijke rijbaan die van de A4 richting het Bergse industrieterrein loopt. Uitvoerder Dura Vermeer verwacht op zaterdag 16 mei om 19.00 uur klaar te zijn met de eerste fase.

De tweede fase begint twee weken later, op maandag 25 mei om 06.00 uur en zal klaar zijn op vrijdag 29 mei om 19.00 uur. Tijdens deze tweede fase wordt de zuidoostelijke rijbaan onder handen genomen, lopend vanuit de stad naar de A4.

Omleidingen

Tijdens beide fases is er maar verkeer mogelijk in één rijrichting. Het verkeer dat normaal op het afgesloten weggedeelte rijdt, wordt omgeleid via de Van Gorkumweg, Van Konijnenburgweg, Markiezaatsweg, Laan van Borgvliet, Olympialaan en de Huijbergsebaan. Vrachtwerkeer van of naar de snelweg moet deze hoofdomleidingsroute volgen. Ook voor het bestemmingsverkeer worden omleidingsroutes ingesteld.

In beide fasen is het tankstation aan de noordzijde van de randweg bereikbaar. Tijdens Fase 1, wanneer de noordwestelijke rijrichting wordt aangepakt, is er een in- en uitrit aangelegd om alsnog bij het tankstation aan de overkant van de randweg te komen.

Laatste stuk

Met de onderhoudswerkzaamheden heeft de gemeente Bergen op Zoom op korte tijd zowel de Randweg Noord als Randweg West onder handen genomen. Het laatste deel van de Randweg West, lopend van Burgerhout-Lelyweg tot Boerenverdriet, wordt niet aangepakt, omdat dit deel weg nog in goede staat verkeert.