Bergen op Zoom

Bergen op Zoom stelt stopverbod en desnoods rijverbod in op Boulevard

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De gemeente verscherpt de parkeermaatregelen op de Boulevard in Bergen op Zoom. Om drukte te voorkomen aan de Boulevard was eerder deze week al een parkeerverbod ingesteld. Er komt nu ook een stopverbod. En als dat niet genoeg is, worden de regels nog strenger.

Het verbod gaat in vanaf vrijdag 10 april en geldt voor de Boulevard en Boulevard Noord. Doel is de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ter plekke worden borden geplaatst om verkeer te wijzen op de maatregelen.

Voorlopig geldt scenario 1, oftewel een stopverbod. Met een uitzondering voor bewoners en de klanten van de daar gevestigde horeca. Er worden wat parkeervakken vrijgemaakt om bestellingen op te halen.

Desnoods afsluiten

Als het stopverbod onvoldoende blijkt, gaat scenario 2 in werking. Dan sluit de gemeente de wegen af voor autoverkeer. In dit tweede scenario zijn de genoemde horecazaken niet meer bereikbaar en regelen verkeersregelaars voor de bewoners de toegang tot het gebied. Op de aanrijroutes zoals de Markiezaatsweg worden de maatregelen al aangegeven met waarschuwingsborden en dynamische route-informatiepanelen.

Verkeersregelaars

Een gemeentewoordvoerder meldt dat de regels al voor het paasweekend ingaan, maar ook daarna van kracht blijven. Mogelijk worden ze nog aangepast als de omstandigheden erom vragen. Bijvoorbeeld omdat zorgaanbieders en familie niet bij bewoners kunnen komen. Er worden in ieder geval vanaf nu boa’s, politie en verkeersregelaars ingezet om de regels te hanteren en handhaven.

De verscherpte regels gelden, omdat er bij de Boulevard meer mensen de regels overtreden dan op andere plekken in de stad. Het zijn vooral jonge mensen. Ook zal er op worden toegezien dat zij hierna niet alsnog op andere plekken in groepjes bij elkaar komen. Dat is redelijk goed te volgen, aldus de woordvoerder. Er wordt door veel mensen melding gedaan van dit soort samenscholingen.