Bergen op Zoom

Bergen op Zoom test bezoekers Marokkaanse moskee op corona

Foto: Shutterstock

Han Verbeem Han Verbeem

Bergen op Zoom gaat bezoekers van de Marokkaanse El-Feth Moskee testen op coronabesmetting. Dat hebben de GGD, de gemeente en het moskeebestuur dinsdag bekendgemaakt. De afgelopen week zijn in Bergen op Zoom 32 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd, waarvan een groot deel bij bezoekers van de El-Feth moskee en hun naasten. Op basis van deze cijfers is besloten om een tijdelijkee teststraat in te richten aan de Wattweg, op donderdag 6 en vrijdag 7 augustus.

Namens het moskeebestuur stelt Najib El-Allouchi dat alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om besmetting te voorkomen zijn genomen: “Zo desinfecteert iedere moskeebezoeker zijn en haar handen bij binnenkomst, wordt iedereen geregistreerd bij meer dan 100 bezoekers en is de moskee van binnen ingericht op 1,5 meter.” El-Allouchi zegt blij te zijn met de mobiele testvoorziening, en hoopt dat ze daarmee het virus “razendsnel kunnen indammen.”

Dringende oproep aan moskeegangers

Loco-burgemeester Barry Jacobs van Bergen op Zoom is verontrust over de toegenomen besmettingen en roept de moskeebezoekers op om zich op 6 of 7 augustus te laten testen op corona. “Dat kan zonder afspraak bij corona-gerelateerde klachten zoals verkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts. Verder wijzen we alle Bergenaren nogmaals op de maatregelen van de Rijksoverheid en het RIVM: houd altijd 1,5 meter afstand, neem je hygiëne voorzorgsmaatregelen serieus, blijf thuis als je klachten hebt en laat je dus zo snel mogelijk testen.”

Openingstijden teststraat

De coronatesten worden uitgevoerd op basis van vrijwillige deelname, De teststraat is toegankelijk op donderdag 6 augustus van 9.00 en 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag zijn de openingstijden van 9.00 tot 13.00 uur.