Bergen op Zoom

Bergen op Zoom krijgt directe trein naar Breda, Tilburg en meer

Foto: Shutterstock

Raymon Mens Raymon Mens

Treinreizigers uit Bergen op Zoom en Zeeland missen vaak de overstap naar Breda en Tilburg op station Roosendaal. Eind volgend jaar is dat door een nieuwe directe treinverbinding tussen Vlissingen en Zwolle verleden tijd. Deze trein doet ook Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda en Tilburg aan.

Nu vertrekken er vanuit Vlissingen twee treinen per uur naar Amsterdam en één snelle intercity per uur naar Roosendaal. De overstap in Roosendaal is met drie tot vijf minuten krap en zorgt vaak voor problemen.

Dienstregeling 2026 is goed nieuws voor Bergen op Zoom

In de dienstregeling 2026, die in het laatste kwartaal van 2025 effectief wordt, zal deze trein vanuit Roosendaal via Breda en Tilburg doorrijden naar Zwolle. Na drie jaar volgt een evaluatie van deze verbinding.

Deze verandering komt door nieuwe afspraken tussen Provincie Zeeland, NS, ProRail en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De afspraken zijn onderdeel van het compensatiepakket ‘Wind in de Zeilen’, voor het niet realiseren van een marinierskazerne in Vlissingen. Hierdoor vervalt eens per uur de overstap in Roosendaal voor reizigers van Zeeland naar Breda of andere Brabantse steden. Dit maakt de provincie beter bereikbaar.

Blijdschap in Zeeland

De provincie Zeeland heeft zich lang ingezet voor een directe verbinding met Breda, Tilburg, Den Bosch en verder. Gedeputeerde Harry van der Maas (Openbaar Vervoer) is erg blij met de toezegging: “We zijn enorm tevreden met deze directe verbinding. Nu moet je altijd overstappen op Roosendaal en regelmatig bleek dat lastig. De nieuwe rechtstreekse treinverbinding is een grote verbetering voor de bereikbaarheid van Zeeland.” (Bron: NS)

Lees ook: Zeeuwse Lijn viert feest: de levensader die Brabant met Zeeland verbindt