Bergen op Zoom

Bergen op Zoom viert Boomfeestdag in Anton van Duinkerkenpark

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Leerlingen van groep 8 van basisschool Sancta Maria en wethouder Patrick van der Velden hebben woensdag tijdens de Nationale Boomfeestdag bomen geplant in het Anton van Duinkerkenpark in Bergen op Zoom.

De bomen werden geplant als afsluiting van de uitgevoerde renovatie van het park. In totaal werden er 12 sierkersen aangeplant. Door hun uitbundige bloeiwijze zijn deze bomen echte blikvangers op een moment dat er in de omgeving nog niet zo veel groen te zien is. De bomen bloeien in april-mei met wit tot roze gekleurde bloemen. De leerlingen hebben de bomen verspreid in het park geplant.

De Nationale Boomfeestdag viert dit jaar haar 60e verjaardag. Staatsbosbeheer organiseerde de Boomfeestdag in 1957 voor het eerst, als reactie op de oproep van VN-secretaris Dag Hammerskjöld om bomen te planten met én voor de nieuwe generatie. Deze oproep, en de daaruit voortvloeiende oprichting van de Boomfeestdag, was feitelijk de allereerste maatregel voor een beter klimaat en heeft inmiddels geleid tot het aanplanten van ruim 10 miljoen bomen.

Foto: Gemeente Bergen op Zoom