Bergen op Zoom

Bergen op Zoom wil natuurlijke aanpak eikenprocessierups

Redactie Redactie

De gemeente Bergen op Zoom wil zo snel mogelijk op een natuurlijke wijze de eikenprocessierups te lijf gaan, zodat het geen kans meer krijgt in de gemeente. Op donderdag 10 oktober wordt er een bijeenkomst georganiseerd, waarbij iedereen die daarover ideeën heeft welkom is.

De reden voor de bijeenkomst is de overlast van de eikenprocessierups, die afgelopen zomer veel delen van het land teisterde. De gemeente ging al eerder de strijd aan met de rups door de nesten uit bomen weg te zuigen. De aanpak was tijdelijk en had weinig effect. Daarom wil de gemeente voor volgend jaar een andere aanpak. Met kennis en inzet van zoveel mogelijk mensen, instellingen en organisaties zal op een natuurlijke wijze de eikenprocessierups worden bestreden. Daarbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan de inzet van vogelhuisjes, bloemen en vleermuizen.

Ideeën

HAS Hogeschool, Brabants Landschap en een aantal scholen zijn ook uitgenodigd. Zo kunnen kennis, inzet, ideeën en initiatieven gebundeld en gedeeld worden. De bijeenkomst vindt plaats in het voormalige Suikerlab aan de Van Konijnenburgweg 24 en begint om 18.00 uur. 

Heb je een goed idee en wil je bij de bijeenkomst aanwezig zijn? Meld je vooraf aan door een email te sturen naar [email protected] of [email protected]