Bergen op Zoom

Bergen op Zoom zet zich in tijdens NLdoet

Redactie Redactie

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranje Fonds organiseerde op 10 en 11 maart, samen met duizenden organisaties in het land, deze actie. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag de handen uit de mouwen te steken. Dit jaar was er ook in Bergen op Zoom veel aandacht voor deze actie.

Bij Algemene School Oost werd dit jaar een potloodhek gemaakt door leerlingen en een afdeling van de PvdA. De PvdA maakt soms gebruik van de vergaderruimte op de school, dus als tegenprestatie maakten zij een hek, hebben de vijvers opgeschoond, snoeiwerk verricht en de aanplanting vervangen. De klussers werden getrakteerd door Bakker Groffen op een traktatie. Het college van burgemeesters en wethouders van Bergen op Zoom gingen zaterdagmorgen vroeg op pad. Samen met Amarant namen zij oude bewoners mee naar de supermarkt.

Cargill is ook jaarlijks actief met NLdoet en dit jaar hebben zij, samen met deelnemers van de dagbesteding van zorgboerderij praktijk intzadel, een boomhut gerealiseerd. In deze boomhut kunnen de deelnemers zich terug trekken, een spelletje spelen, van het uitzicht genieten of gewoon gezellig samenzijn. Ook De Kok Bouwgroep stak de handen uit de mouwen. Op 10 maart hebben de medewerkers uit Bergen op Zoom zich 80uur ingezet voor vier maatschappelijke organisaties in de regio. NL doet staat ook in het teken van andere in het daglicht te zetten en een fijne dag te bezorgen. Medewerkers en bestuursleden van Samen in de Regio trokken dit jaar naar TanteLouise. Op 10 maart hebben zij voor de bewoners een spelletjesochtend georganiseerd, onder het genot van een kopje koffie. Na deze ochtend werden de ouderen begeleid naar hun lunch, waar de dag met het team afgesloten werd.

Foto: Bewoners van één van de verzorgingshuizen van Tante Louise kregen een kopje koffie met gebak tijdens NL Doet